Попередні збитки Одещини після ракетних обстрілів - мільйони доларів, - Олег Кіпер

Постраждала портова інфраструктура, центр міста, пам'ятки архітектури

Одещина все ще оговтується від масованих російських атак 19-23 липня. Про це розповів голова Одеської військової адміністрації Олег Кіпер. Чиновник зазначив, що чотири людини перебувають зараз у лікарні внаслідок ракетно-дронових атак по території Одеської області у лікарнях міста та області. Усі – в стані середньої ступені важкості, двох готують на виписку.

17-річний хлопець, який постраждав вночі, коли терористи атакували центр міста, був переведений із реанімаційного відділення до хірургії. Стан пацієнта покращився.

Водночас, наразі збитки від руйнувань ще підраховуються. Попередньо мова йде про мільйони доларів - бо це портова інфраструктура, зерно, і неоцінимі пам’ятки архітектури. Вже ведеться робота з заміни вікон.

Крім того, Олег Кіпер подякував усім одестами та гостям міста за те, що, не дивлячись ні на що, допомагали розбирати завали після обстрілів міста та області, а також підтримували морально один одного. 

“Люди згуртовані і надзвичайно сильні, попри всі перепони. Разом з рятувальниками і комунальниками, сотні одеситів виходили на допомогу постраждалим та прибирали  завали. Щиро дякую всім!”, написав голова ОВА. 

До речі, з суботи у місті працює місія ЮНЕСКО. Спеціалісти оцінюють наслідки і вже днями мають оголосити про свої висновки.

Раніше “Коментарі” писали, що у список всесвітньої спадщини ЮНЕСКО внесено не одеські будівлі, а містобудівне планувальне рішення усього центру. Про це повідомив в.о. заступника міського голови Олег Бриндак.

"Коментарі" також повідомляли, що департамент транспорту, зв'язку та організації дорожнього руху Одеської міської ради вирішив організувати робочу групу, яка перевірить доступність міського транспорту для людей з інвалідністю.Про це повідомив депутат Одеської міської ради Олексій Осауленко, якого запросили взяти участь у роботі групи.

Джерело: https://t.me/odeskaODA/2208


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися