МВС скасувала обмеження на кількість спроб здачі іспиту з водіння

Між двома спробами складання повинен бути інтервал

Міністерство внутрішніх справ скасувало обмеження щодо кількості спроб складання практичних та теоретичних іспитів для отримання водійського посвідчення. Про це повідомили в Національній поліції в Одеській області. 

У МВС пояснили, що протягом року після завершення навчання в автошколі та отримання свідоцтва про теоретичну підготовку кандидат має необмежену кількість спроб, щоб скласти теоретичний іспит. Також упродовж двох років з дня видачі свідоцтва кандидат може необмежену кількість разів складати практичний іспит. 

При цьому інтервал між складанням теоретичного та практичного іспитів, якщо спроба була невдала, повинен становити 10 днів. Результат успішного теоретичного іспиту дійсний протягом року, практичного – рік.

У МВС також розповіли, що оновили екзаменаційний лист практичного іспиту. У ньому зазначені помилки та критерії для оцінювання навичок кандидата на отримання посвідчення водія.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що вже на 200 тисяч водіїв в Україні стало більше цього року. За період із 1 січня до 24 липня усі сервісні центри МВС, які надають послуги, видали 203 254 посвідчення водія вперше. Першими у проєкті із забезпечення прозорих умов складання іспитів були Київська, Львівська, Вінницька та Одеська області.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що за результатами роботи сервісних центрів МВС Одещини до місцевих бюджетів надійшло понад 14 мільйонів гривень. Зараз на території нашої області 13 сервісних центрів МВС надають послуги з реєстрації та перереєстрації транспортних засобів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися