Одещина готується до обстрілів енергетичної інфраструктури взимку: що зроблено

Наразі до зими в Одеській області підготовлено вже майже 800 котелень

Одещина готується до наступної зими, адже вона обіцяє бути не менш складною аніж минула. З метою підготовки до можливих атак на енергетичну інфраструктуру керівництво області зустрілося із Міністром енергетики України Германом Галущенко.

Про це повідомляє пресслужба Одеської ОВА.

На цей час, до приходу зими, вже підготовлено 792 котельні, а також було здійснено заміну та ремонт теплових мереж довжиною 1100 кілометрів. При цьому, надалі продовжується робота з переведення котелень з газу на альтернативне паливо, зокрема, вже 208 котелень працюють на пелетах та брикетах.

Триває активна підготовка всієї енергосистеми до наступного опалювального сезону. Жителі одеського регіону чи не найбільше відчули на собі всі складнощі життя взимку без світла. Докладемо всіх зусиль, аби цього не повторилося. Розуміючи, що енергосистема Одеси буде однією з цілей ворога наступної зими, готуємося до забезпечення міста світлом навіть під обстрілами — зазначив Герман Галущенко.

Уряд також зосереджується на реалізації проєктів, спрямованих на створення системи розподіленої генерації в Одесі, з планами залучити до кінця року 30 МВт енергетичних потужностей, що забезпечать надійну роботу об'єктів життєзабезпечення.

Також, велика увага приділяється удосконаленню фізичного захисту об'єктів критичної інфраструктури області, щоб забезпечити стійкість енергетичної системи перед можливими атаками.

Нагадаємо, що в Одесі продовжується підготовка до наступного опалювального сезону. На цей момент більша частина робіт з підготовки до осінньо-зимового опалювального сезону в Одесі вже завершена.

Джерело: https://t.me/odeskaODA/2243


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися