Гуманітарна координаторка ООН в Україні з робочим візитом приїхала до Ізмаїлу: деталі зустрічі

Координаторка засудила атаки росіян на портову інфраструктуру України

Вчора гуманітарна координаторка ООН в Україні Деніз Браун відвідала порт Ізмаїл та на власні очі побачила масштаби руйнувань після нещодавного обстрілу портової інфраструктури Ізмаїлу. Крім того, Браун рішуче засудила атаки Росії на Одещину та інші українські порти.

“Я сьогодні відвідала порт Ізмаїл і була вражена тим обсягом руйнувань, який спричинили російські удари по зерносховищаx 2 серпня. Було пошкоджено тисячі тонн зерна, яких вистачило б для того, щоб прогодувати впродовж дня майже 66 мільйонів людей”, – написала у своєму твіті Деніз Браун.

Ба більше, Браун підкреслила, що припинення Чорноморської ініціативи Російською Федерацією та обстріли українських портів спричиняють неймовірні збитки аграрній галузі України та можуть ще більше загострити голод серед найбідніших людей світу.

“Безперервні удари російських сил по зерносховищах і портовій інфраструктурі в Україні повторюються з певною регулярністю, завдаючи шкоди, що викликає тривогу, і можуть становити грубе порушення міжнародного гуманітарного права”, – йдеться у заяві офісу координаторки ООН в Україні.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що постійна координаторка ООН в Україні пані Деніз Браун прибула до Одеси. Сьогодні вона разом із мером міста та головою військової адміністрації побачила на власні очі понівечений Спасо-Преображенський собор. Чиновниця наголосила, що це жорсткі порушення міжнародних норм та правил. Крім того, пані Деніз Браун впевнена, що руйнування собору - це напад не тільки на людей, але й на українську культуру. 

Нагадаємо, що 2 липня вночі Одеська область опинилася під обстрілом безпілотників "Shahed-136", які були запущені з Азовського моря через Чорне. Атака, яка була спрямована на південні райони області з очевидною метою — об'єкти портової та промислової інфраструктури регіону.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися