Понад 2 мільйони гривень планує витратити мерія Одеси на придбання пересувної екологічної лабораторії

Лабораторія забезпечить радіаційний контроль води, повітря, ґрунту

В Одесі планують придбати обладнання для функціонування пересувної екологічної лабораторії. Відповідне розпорядження підписав міський голова Одеси  Геннадій Труханов. Кошти мають виділити з міського фонду охорони навколишнього природного середовища міста Одеси. Про це повідомили в Одеській міській раді. 

Спеціалізований транспортний засіб - пересувна лабораторія використовується для автоматизованого моніторингу якості атмосферного повітря та інших параметрів довкілля.

Мобільна лабораторія екологічного контролю забезпечить радіаційний контроль води, повітря, ґрунту, а також дозволить визначати рівні концентрації забруднювальних речовин в:

- димових газах промислових підприємств;

- воді й водному середовищі;

- ґрунті.

Департамент фінансів Одеської міської ради має перерахувати  на це 2 мільйони 222 тисячі 686 гривень. Департамент екології та розвитку рекреаційних зон Одеської міської ради має забезпечити виконання заходів з придбання обладнання та його повірки для функціонування пересувної екологічної лабораторії.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що в Одесі планують придбати нові електробуси. З метою забезпечення сучасної, зручної та екологічно чистої транспортної системи, у планах придбати 30 електробусів та встановити станції підзарядки, що загалом коштуватимуть 13 млн євро. Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.

Нагадаємо, що в Одесі планують закупити 30 електробусів. Для цього знадобиться взяти кредит у 13 млн євро у Європейського інвестиційного банку у рамках проєкту "Міський громадський транспорт України II".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися