Епідемії холери в Одесі немає: лікарі спростували фейки, поширені росіянами

Наразі ситуація в регіоні повністю контрольована

Російські окупанти знову почали поширювати інформацію щодо спалаху епідемії холери в Одесі. Департамент охорони здоров’я Одеської ОВА спростував плітки. За словами т.в.о. директора Департаменту охорони здоровʼя Оксани Рокунець-Сорочан, система охорони здоровʼя нашої області працює у підвищеному режимі, але ситуація повністю контрольована. Так, наразі в Одеській інфекційній лікарні перебувають 35 паціентів. Усіх перевірили на холеру. На щастя, обстеження не виявили ніяких ознак цього захворювання. Рокунець-Сорочан підкреслила, що подібні заяви від країни агресора - це чергова спроба дискредитувати військових, знизити їх бойовий дух і поширити панічні настроїв серед населення.

“Станом на сьогодні у закладах охорони здоровʼя Одеської області на стаціонарному лікуванні в інфекційних відділеннях перебуває 35 осіб з ознаками кишкової дисфункції. Всі хворі були обстежені на холеру. В Одеській області хворих з клінічними ознаками та лабораторним підтвердженням на холеру не зареєстровано! Ситуація контрольована, кількість хворих на кишкові інфекції значно нижча за сезонну захворюваність”, – зазначила вона. 

Раніше “Коментарі” повідомляли, що в порівнянні з минулим тижнем рівень кишкової захворюваності в Одеській області впав на 14%. Всі хворі пояснюють свій стан наслідками вживання немитих овочів та фруктів, домашніх страв, або з порушенням особистої гігієни. Жодна людина не пов’язала його з купанням в морі. 

Нагадаємо, що в Одесі, попри повномасштабну війну, продовжується надання мешканцям та гостям міста доступного тестування на ВІЛ. У всіх Центрах первинної медико-санітарної допомоги міста доступне безоплатне обстеження на ВІЛ шляхом використання швидких тестів, результати яких можна отримати протягом 15 хвилин.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися