За тиждень кількість суден у дунайських портах скоротилася

Такі дані опубліковала програма Marine Traffic

За даними програми для моніторингу військово-морського руху Marine Traffic, кількість суден у порту Ізмаїл скоротилася до 48 проти 120 минулого тижня. Очікується прибуття 22 судів. Зменшилась кількість суден і в порту Рені: до 12 проти 58 минулого тижня. Очікується прибуття ще дев'яти суден.

Кількість суден у порту "Ізмаїл" скорочується з четверга, у п'ятницю в порту було 113 суден, очікувалося прибуття 21 судна. У неділю кількість судів впала до 99 і ще 25 судів очікували на прибуття. У порту "Рені" у четвер було 52 судна та очікувалося 12. У неділю – 33 і очікувалося 11.

Нагадаємо, що капітани двох суден відмовилися від швартування в порту “Ізмаїл”. Причина - моряки не хочуть ризикувати після нічної атаки російських окупантів на портову інфраструктуру Дунаю. Про це повідомив представник Одеської залізниці на нараді під керівництвом заступника директора департаменту комерційної роботи АТ "Укразалізниця" (УЗ) Валерія Ткачова.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що Україна вирішила страхувати всі торговельні судна, які експортують та імпортують товари через порти Дунаю. Також розглядається можливість страхування суден, які перевозять зерно за допомогою так званого "зернового коридору". Про це Прем‘єр-міністр Денис Шмигаль сказав на конференції послів України, передає Укрінформ.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися