Наразі в Чорному морі перебувають 14 ворожих одиниць, - Пленчук

Раніше ця кількість становила близько трьох одиниць

Збільшилася активність російських прикордонників. Наразі 14 ворожих одиниць перебувають у Чорному морі. Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ відзвітував Дмитро Плетенчук, речник Військово-морських сил ЗСУ. Він зазначив, що мова йде про сім російських катерів та сім кораблів окупантів. Жоден з цих кораблів не є ракетоносієм, втім раніше ця кількість становила близько трьох одиниць

“Окупанти намагаються заблокувати і нібито, як вони вважають, забезпечити безпеку Керч-Єнікальської протоки. Нагадаю, що всі ворожі кораблі, які перебувають поблизу протоки, перебувають там з порушенням. Адже згідно прибережного попередження, яке видала Україна, кораблів там бути не повинно”.

Крім того, Дмитро Пленчук зазначив, що те, що відбулося з ворожим десантним кораблем “Оленегорський горняк”, можна вважати наслідком порушення українського прибережного попередження. 

Раніше “Коментарі” писали, що ракетний і дроновий терор російська федерація на декілька днів поставила на "паузу". Однак окупанти можуть використовувати балістичні загрози. Про це повідомила керівниця об’єднаного пресцентру Сил охорони та оборони “Південь” Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

Нагадаємо, що припинення Чорноморської зернової ініціативи може призвести до того, що Україна може втратити до 2 млрд доларів доходу за 2023 рік. Про це заявив директор Департаменту монетарної політики та економічного аналізу Нацбанку Володимир Лепушинський для "Економічної правди".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися