Окупанти зменшили присутність на Чорному морі: у чому причина

Наразі в морі лише чотири кораблі і жодного ракетоносія

В Чорному морі наразі перебувають лише чотири ворожі кораблі. Ба більше за даними української розвідки, ракетоносіїв не зафіксовано. Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів Дмитро Плетенчук, речник Військово-Морських Сил України ЗСУ.

“Перша відмінність – окупанти зменшили присутність своїх кораблів, зараз їх лише чотири в морі і жодного ракетоносія, один зараз ремонтується. Але ми спостерігається підвищення активності так званої прикордонної служби росіії у керченській протоці, там зараз сім кораблів та сім катерів, ще три одиниці в Азовському морі”, – розповів офіцер.

Пленчук також нагадав, що влада України ще наприкінці  липня попереджала, що Керченська протока – це небезпечна ділянка для судноплавства, вітм російські окупанти не дослухалися. 

“Але окупанти до цих попереджень не прислухалися, тому і стався інцидент з великим десантним кораблем “Оленегорський горняк”. За нашою інформацією, зараз він бореться за живучість корабля. І саме через його ураження цього корабля росіяни перестали використовувати такі кораблі як пороми для перевезення цивільного населення”, – зазначив офіцер.

Він додав, що росіяни почали використовувати в такий спосіб кораблі через ураження керченського мосту, який є одним зі шляхів постачання для південної групи військ росії.

“Є такий вираз – Крим буде або українським, або безлюдним. А сучасний флот рф повторить долю свого попередника у Кримській війні 1853-1856 років”, – зазначив Плетенчук.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що російські окупанти не наважаться перекрити судноплавство в південно-західній частині Чорного моря.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися