На Одещині залишається понад 8 тис. людей без роботи

У порівнянні з минулим роком кількість безробітних зменшилась на 36 %.

У “Програмі соціально-економічного та культурного розвитку Одеської області на 2023 рік та основні напрями розвитку на 2024-2025 роки” йдеться про те, що в Одеському регіоні кількість безробітних зменшилась на 36 %. 

Так, з  початку поточного року на Одещині залишається 8,1 тис. людей без роботи. З них 71,6 % – жінки, 22,6 % – молодь віком до 35 років, 14,3 % – особи, які мають додаткові гарантії щодо сприяння у працевлаштуванні. У сільській місцевості безробітних майже 4 тис. людей.

Зазначимо також, що протягом січня-грудня 2022 року в області було офіційно представлено 21 тис. вакансій. На кожну вакансію претендувало 10 осіб. Станом на 1 січня 2023 року – понад 800 вакансій.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що Головне управління національної поліції в Одеські області оголошує конкурси на службу до поліції на посади: слідчий та дізнавач. Термін подачі документів – з 1 по 15 серпня 2023 року. Про це повідомили на офіційному сайті відомства. 

Крім того, в Одесі переселенцям надають допомогу в пошуку роботи. З початку війни в місті знайшли прихисток 70,4 тис. внутрішньо переміщених осіб.  Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради. 

Нагадаємо, що в Одесі пройшла ярмарка вакасій.  Тетяна Канава - директор одеської філії обласного Центру зайнятості розповіла, що, в порівнянні з минулим роком, ситуацію на ринку праці кардинально змінилася. Річ у тім, що рік тому бажаючих стати на облік було багато, бо багато хто втрачав роботу. Однак зараз, більше вакансій, ніж шукачів роботи.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися