Стан морської води в акваторії Одеської затоки стабілізувався

До Одеської затоки повернулися мармурові краби та червонокнижні морські коники

В Одеській військовій адміністрації повідомили, що стан морської води в акваторії Одеської затоки стабілізувався після теракту Російської федерації на Каховській ГЕС. Так, голова Одеської ОВА написав, що результати проби води довели, що солоність та інші показники досягли нормованих сезонних значень.

“Інтенсивність природних процесів самоочищення, які зараз відбуваються в морській екосистемі - не мають аналогів у відомих локальних технологіях покращення якості водного середовища. Тому у даному випадку сприятливі кліматичні і гідрологічні умови, прискорюють природні процеси біологічного та гідролого-гідрохімічного очищення”, - написав Кіпер.

Крім того, за інформацією вчених із Інституту морської біології, кількість біологічної речовини, тобто залишки очерету, що затопило узбережжя після вибуху ГЕС, значно скоротилося. Сьогодні на дні залишаються окремі гілки та рослинні залишки.

Також голова Одеської ОВА зазначив, що у регіоні контрольована епідеміологічна ситуація з інфекційної захворюваності: кількість хворих на кишкові інфекції нижча за сезонну захворюваність.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що голова Одеської ОВА Олег Кіпер підписав розпорядження щодо підготовки пляжів для відвідування громадянами. В ньому прописані наступні заходи для безпеки відпочивальників. Для забезпечення готовності пляжів до відвідувачів Одеська, Білгород-Дністровська та Ізмаїльська Регіональні відділення адміністрації мають провести підготовку. Якщо не вийде виконати все у цей строк, акти можна подати пізніше. Втім, військове керівництво вважає, що повне відкриття пляжних територій наразі є недоречним, адже в регіоні зберігається мінна небезпека. Про це повідомила начальниця пресцентру сил охорони та оборони Півдня Наталія Гуменюк.

Джерело: https://t.me/odeskaODA/2310


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися