Стало відомо, коли планують почати будівництво моста через Дністровський лиман на Одещині

Будівництво мосту та автодороги є питанням національної безпеки

Наступного року планується почати будівництво нової автомобільної дороги з мостовим переходом через Дністровський лиман. Зараз стан дорожнього покриття та пропускна здатність причорноморських доріг є ключовим фактором для забезпечення національної безпеки та стратегічної стабільності

Цю інформацію містить "Програма соціально-економічного та культурного розвитку Одеської області на 2023 рік та основні напрями розвитку на 2024-2025 роки".

Необхідно виділити вразливість транспортної логістики по переміщенню необхідних сил у зону між Дунаєм та Дністром. Стратегічним напрямком вирішення питання транспортного з’єднання цієї території з центром Одеської області є будівництво мосту через Дністровський лиман, — йдеться в повідомленні. 

Запровадження поромного комплексу "Орлівка-Ісакча" через Дунай та зростаюча потреба у переправі підкреслюють економічну доцільність мостового проєкту. Цей міст відіграє стратегічну та економічну роль, короткою дорогою з'єднуючи південь Європи та сприяючи подоланню обмежень в транспортному потоці.

Враховуючи необхідність підвищення національної безпеки та розвитку інфраструктури, Одеська область завдає важливого кроку, розпочинаючи реалізацію мостового проєкту через Дністровський лиман, що не лише зміцнить стратегічну позицію регіону, але й сприятиме його економічному росту. Варто зазначити, що після численних ракетних атак на міст в Затоці, залишається непридатним для відновлення.

Нагадаємо, реалізація проєкту щодо будівництва нового мосту через Дністровський лиман має визначальне значення для національної безпеки. На сьогодні, зв’язок з українською частиною Бессарабії є можливим лише через дорогу, яка проходить через територію Молдови, і давно пошкоджений міст біля Затоки.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Оксана

17 серпня 2023, 15:38

Скиньте точну дату, бо оркам важко буде орієнтуватися, коли скидати ракети

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися