Військові назвали причину масованого обстрілу Одеси: деталі

Гуменюк розповіла, що під прицілом знову портова інфраструктура регіону

Ворог продовжує тиск на Одещину, зокрема через невизначену ситуацію із Зерновою угодою. Про це повідомила речниця ОК “Південь” Наталя Гуменюк в ефірі національного телемарафону. Окупанти випустили по Одещині дрони типу "Шахед", ймовірно, з акваторії Чорного моря. За словами Гуменюк, безпілотники були направлені саме на портову інфраструктуру Одещини. Втім, військовим вдалося захистити об'єкти. 

“Не розв'язано питання зі зерновою угодою. Ворог продовжує мститися за ці нерозв'язані питання та за те, що Україна не пристає на його умови. Він продовжує тиск на портову інфраструктуру та ті регіони, які можуть бути, за його прогнозами, більш вразливими в цьому сенсі. Зокрема, Одещина як приморський, портовий регіон – під загрозою”, – зазначила Гуменюк.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що ворог атакував Одесу трьома хвилями: двома хвилями ударних дронів, загальною кількістю 15 штук, і вісьмома ракетами типу “Калібр”, уточнив голова обласної військової адміністрації Олег Кіпер. Внаслідок збиття ракет уламками було пошкоджено гуртожиток одного з навчальних закладів та супермаркет. Крім того, вибуховою хвилею у кількох будівлях вибиті вікна та понівечені балкони, а також побито припарковані автівки. На двох об'єктах спалахнули пожежі.

Обстріли Одещини 

22 червня Одеську область було атаковано безпілотними літальними апаратами типу Shahed 136/131. Більшість дронів-камікадзе було знищено силами ППО, але також було зафіксовано влучання. Про це повідомляє пресслужба ОК “Південь”. 

27 червня ворог під час сильної грози та шквального вітру завдав ракетного удару по Одеській області. Ціль окупантів залишається незмінною — це портова інфраструктура області. Про це повідомляє пресслужба Одеської ОВА.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися