Кількість суден у дунайських портах збільшилася за тиждень

Порти Великої Одеси після припинення "зернової ініціативи" роботу не відновили

Кількість суден у порту "Ізмаїл" Одеської області, за даними застосунку для моніторингу військово-морського руху Marine Traffic, збільшилася до 111 у понеділок проти 48 минулого тижня.

Очікується прибуття 33 суден, повідомляє fixygen.

Кількість суден у порту "Рені" в понеділок збільшилася до 33 суден проти 12 минулого тижня. Очікується прибуття 11 суден. Водночас минулої середи кількість суден у порту "Ізмаїл" - 60 - у порту "Ізмаїл" і в порту "Рені" - 13. У суботу в порту "Ізмаїл" було вже 72 судна, тоді як у "Рені" скоротилося до шести. Порти Великої Одеси після припинення "зернової ініціативи" роботу не відновили.

Нагадаємо, що Україна вжила важливих заходів для безпеки та свободи руху торговельних суден, що прямують до/з морських портів Одеської області. Згідно з наказом Військово-Морських Сил Збройних Сил України (ВМС ЗСУ), були встановлені нові тимчасові маршрути руху суден до чорноморських портів. Про це повідомляє пресслужба ВМС ЗСУ.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що через блокування портів України окупантами, було забезпечено роботу логістичних маршрутів відправлення вантажів, у тому числі зернових, через порти Дунаю. Переробка вантажів через дунайські порти – Рені, Ізмаїл, Кілія збільшена у 3 рази (16,5 млн т вантажів за 12 місяців 2022 року проти 5,5 млн т за аналогічний період 2021 року).

Зазначимо також, що Ізмаїльський, Одеський та Чорноморський порти планують передати в концесію у 2024 році. Про це зазначається в “Програмі соціально-економічного та культурного розвитку Одеської області на 2023 рік та основні напрями розвитку на 2024-2025 роки”, яку обласна рада затвердила 4 серпня під час позачергової сесії.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися