Одещина — виноградна столиця України: в якому районі області вирощують найбільше

Через обстріли росіян 7% території виноградників були пошкоджені

В Одеській області знаходяться 23 тисячі гектарів виноградників. Це становить близько 70% загальної площі виноградних насаджень України.

Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповіла, директорка департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської обласної військової адміністрації, Алла Стоянова.

На виноградниках Одещині вирощують близько 260 тисяч тонн винограду. Виноградарством займаються 200 сільгосппідприємств області, з них 49 виноробних підприємств. Найбільше виноградників у Болградському районі, там вирощують 78 тис. тонн винограду. У Білгород-Дністровському районі – 76 тисяч тонн. В Одеському районі – 27 тисяч тонн, – зазначила Алла Стоянова.

Також посадовиця сказала, що в галузі виноградарства вже діють і працюють від 5 до 7 тисяч осіб, а в сезон їхні ряди подвоюються. А ще в Одеській області створено єдину державну інформаційну систему під назвою "Виноградарсько-виноробний реєстр".

Попри це, важливо відзначити, що 7% території виноградників півдня України стали об'єктом ворожих обстрілів, за даними Одеської ОВА.

Нагадаємо. що на Одещині зосереджено понад 60% виноробства України. Площа виноградників у господарствах Одеського регіону становить майже 24 тис. га, і на них вирощують близько 260 тис. тонн винограду.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися