В Одесі з’явиться Рада внутрішньо переміщені особи: деталі

Головна задача органу працювати над потребами ВПО

На Одещині планують створити Раду Внутрішньо переміщені особи. Орган діятиме при Одеській ОВА. Головна його мета - допомагати переселенцям та розв’язувати їх проблеми. Подібну рекомендацію надіслав уряд України в кожен регіон. Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповіла Тетяна Дементьєва, директорка департаменту соціальної та сімейної політики Одеської обласної військової адміністрації.

“Це буде дорадчий орган при одеській обласній військовій адміністрації, ми працюємо над створенням цієї ради. Зараз планує розсилати інформацію ВПО в Одеському регіоні стосовно цієї ініціативи. Вони будуть працювати над потребами ВПО – забезпечення житлом, гуманітарною та грошовою допомогою”, – розповіла посадовець.

Зазначимо, що наразі в єдиній базі даних ВПО з 2014 року перебувають 226 360 осіб. А з початку повномасштабного вторгнення по сьогодні на облік як ВПО стали майже 186 тисяч осіб.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що студенти політології та соціології ОНУ ім. І.І.Мечникова провели власне дослідження . Молодь опитала 1581 людей щодо їх планів. 67,7% опитаних переселенців не хочуть евакуюватися за кордон.10% не володіють інформацією про можливість евакуюватися. 14,1% хочуть евакуюватися, але мають сумніви щодо цього.

Нагадаємо також, що на Одещині знайшли роботу 15 тренерів з числа внутрішньо переміщених осіб. Працевлаштувалися фахівці з Миколаївської, Херсонської, Донецької, Сумської та Вінницької областей. На навчання до дитячо-юнацьких спортивних шкіл вступило понад 700 вихованців з числа внутрішньо переміщених осіб з понад 20 видів спорту.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися