Майже 9 мільярдів грн податків сплатили бізнесмени за півроку на Одещині

Найбільше податків сплатили підприємства гуртової та роздрібної торгівлі

За перше півріччя 2023 року малий та середній бізнес Одеського регіону сплатив податків на майже 9 мільярдів гривень. Якщо порівнювати з аналогічним періодом минулого року, то показник виріс майже на 50%. Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів Олексій Дмитренко, т.в.о. директора департаменту економічної політики та стратегічного планування Одеської обласної військової адміністрації.

“За січень-червень 2023 року від суб’єктів малого та середнього підприємництва у вигляді податків та обов’язкових платежів до бюджетів усіх рівнів надійшло 8 784,6 млн грн, що становить 30,3% загальної суми податкових надходжень  без урахування митних платежів”, – зазначив посадовець. 

Дмитренко також зазначив, що найбільше податків платять:

підприємства гуртової та роздрібної торгівлі – 26,6%,

промисловості – 16,9%, 

сільського господарства – 13,2%

транспортної галузі – 14,8%.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що упродовж січня-червня поточного року підприємці та компанії Одеської області сплатили до державного бюджету майже 3 млрд грн ПДВ. Це на 754,4 млн грн більше ніж за шість місяців аналогічного періоду 2022 року. Про це повідомили в пресслужбі Головного управління Державної податкової служби України в Одеській області.

Нагадаємо, що співробітники БЕБ в Одеській області забезпечили компенсацію збитків, завданих Держбюджету підприємством, яке спеціалізується на виробництві електророзподільної та контрольної апаратури. У рамках проведеного досудового розслідування, було розкрито схему зловживань та ухилення від сплати податків.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися