В партії одеського вина виявили замінники бордоської рідини: деталі

Спеціалісти знайшли каптан, який використовується як високоефективний замінник бордоської рідини

До Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області надійшло повідомлення щодо виявлення високоефективного замінника бордоської рідини у вині “Кагор”. Про це попередили у відомстві. 

Зазначимо, що вино експортувалось з України до Польщі, втім потрапити на прилавки не встигло. Нагадаємо, що подібний замінник 

сприяє підвищенню лежкості плодів у період зберігання, проте при обробці виноградної лози він негативно впливає на спиртове бродіння, гальмує розвиток дріжджових грибів.

“Звертаємося до операторів ринку! У разі виявлення вказаного вантажу в обігу просимо повідомити Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області: м. Одеса, вул. 7-а Пересипська, 6, (048) 716-13-01, [email protected]”, - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що нещодавно на прилавки Одеси потрапила партія авокадо з Перу, у якому виявили кадмій. Він та його сполуки є надзвичайно токсичними навіть у незначних концентраціях. Про це повідомляється на сторінці Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області у соціальній мережі Facebook. Вони отримали повідомлення про виявлення кадмію у цих фруктах ще 4 серпня. 

Раніше “Коментарі” писали, що до одеських магазинів могла потрапити польська броколі, здатна викликати біль у животі та погіршення зору. Згідно з повідомленням системи швидкого реагування щодо харчових продуктів та кормів, в імпортованих заморожених суцвіттях броколі виявили інсектицид хлорпірифос.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися