Судно, яке вийшло з порту Одеси, перетнуло українську частину Чорного моря: куди прямує суховантаж

Судно перевозить понад 2100 контейнерів

Німецьке вантажне судно, яке вперше скористалося тимчасовим коридором для торговельних суден, успішно перетнуло українську частину Чорного моря. Про це з посиланням на пресслужбу компанії-власника з Гамбурга Bernhard Schulte Shipmanagement (BSM) повідомляє телеканал ARD.

"Я можу підтвердити, що судно покинуло українські води", - повідомила прес-секретар компанії Bernhard Schulte Shipmanagement (BSM) в Гамбурзі. За даними служби суднової інформації Marine Traffic, суховантаж на той момент перебував у румунських водах неподалік від міста Сфанту-Георге.

Судно під прапором Гонконгу перебувало в Одеському порту з моменту початку російської агресії проти України, згідно з інформацією компанії BSM, яка управляє судном. Компанія подякувала всім залученим сторонам, які забезпечували безпечний прохід судна. Наразі судно, яке також частково належить китайському банку, прямує до Стамбулу.

За даними українських джерел, воно перевозить понад 2100 контейнерів з приблизно 30 000 тон генеральних вантажів.

Нагадаємо, що вчора стало відомо, що перше судно, а саме контейнеровоз “JOSEPH SCHULTE” вийшов з порту Одеса та рухається через спеціальний тимчасовий коридор для торговельних суден до чорноморських портів України. Про це повідомляє Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України, Олександр Кубраков.

Нагадаємо, що вночі ворог атакував Одеську та Миколаївську області дронами-камікадзе типу Shahed-136. Хоча більшість була збита силами ППО, деякі все ж влучили в портову інфраструктуру та складські приміщення.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися