Рейтинг WTA: тенісистка з Одеси піднялась на 37 місце

Світоліна зберегла 26-те місце, Ястремська відіграла 37 позицій

Жіноча тенісна асоціація (WTA) опублікувала оновлений рейтинг тенісисток. Лідирує в ньому полька Іга Свьонтек. У першій трійці також Аріна Соболенко та  американка Джессіка Пегула, яка випередила Олену Рибакіну та повернулась у топ-3.

Лідеркою рейтингу серед українок є одеситка Еліна Світоліна, яка зберегла 26-у позицію. Одразу за нею йде Ангеліна Калініна - 28. На 32-й сходинці залишилася Марта Костюк. Відзначимо, прогрес Даяни Ястремської. Завдяки перемозі на змаганнях у Польщі вона стрибнула одразу на 37 позицій і тепер обіймає 112 місце.

Нагадаємо, що перша ракетка України Еліна Світоліна (№26 WTA) не виступить на турнірі WTA 1000 у Цинциннаті (США). Про це вона написала в Twitter (X). У першому колі вона мала зустрітися з 33-річною експершою ракеткою світу, датчанкою польського походження Каролін Возняцкі (№632 WTA), яка повернулася до туру після більш ніж трирічної паузи та народження двох дітей – Олівії та Джеймса. Однак у день матчу Світоліна повідомила, що не вийде на корт через травму. Причиною відмови українки став біль у стопі, який турбував її ще після Вімблдону.

Раніше “Коментарі” писали, що тенісистка з Одеси Даяна Ястремська продемонструвала свій рівень, вийшовши у півфінал кваліфікації Ролан Гаррос, після перемоги над румунською тенісисткою Александрою Ігнатік. У напруженому поєдинку, який тривав два сети, Ястремська зуміла здобути перемогу з рахунком 7:5, 6

Крім того, у період з 3 по 6 серпня в Умані проходив чемпіонат України з веслування на байдарках і каное серед юнаків і дівчат 2007-2008 р. н. і 2009-2010 р.н. Представники Одеської області загалом завоювали 13 медалей — 7 золотих, 4 срібних та 2 бронзові нагороди. Про це повідомляє відділення НОК в Одеській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися