Кораблі РФ у Чорному морі: чи є загроза запуску ракет

На сигнали повітряної тривоги треба реагувати дуже оперативно

Після тривалої перерви російські окупанти знову вивели у море підводний ракетоносій. Проте загальну кількість кораблів на бойовому чергуванні дещо зменшили. Про це повідомили у пресслужбі Оперативного командування "Південь".

Так, станом на 10 годину ранку 20 серпня в Чорному морі на бойовому чергуванні знаходиться 5 ворожих кораблів, серед яких 1 носій крилатих ракет "Калібр", загальний залп до 4 ракет. В Азовському морі – 1 ворожий корабель, а в Середземному морі на бойовому чергуванні знаходиться 8 ворожих кораблів, з них 2 носії крилатих ракет "Калібр", загальний залп до 24 ракет.

"Ракетну небезпеку ми оцінюємо як високого рівня загрози, оскільки пуск з підводного човна ускладнений для виявлення системами ППО. Це означає, що на сигнали повітряної тривоги треба реагувати дуже оперативно", — пояснила речниця ОК "Південь Наталя Гуменюк".

РФ продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS), на цивільних суднах в акваторії Азовського моря.

Нагадаємо, що вночі 14 серпня російські окупанти черговий раз обстріляли Одещину. Як повідомили в Одеській ОВА ворог атакував Одесу трьома хвилями: двома хвилями ударних дронів, загальною кількістю 15 штук, і вісьмома ракетами типу “Калібр”, уточнив голова обласної військової адміністрації Олег Кіпер

Ворог продовжує тиск на Одещину, зокрема через невизначену ситуацію із Зерновою угодою. Про це повідомила речниця ОК “Південь” Наталя Гуменюк в ефірі національного телемарафону. Окупанти випустили по Одещині дрони типу "Шахед", ймовірно, з акваторії Чорного моря. За словами Гуменюк, безпілотники були направлені саме на портову інфраструктуру Одещини. Втім, військовим вдалося захистити об'єкти.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися