Родичі одеського футболіста Іллі Цимбаларя виступили проти футбольного матчу на його честь у Москві

Організатором матчу пам'яті є син Цимбаларя Олег, який зараз проживає в Росії

Нещодавно стало відомо, що 9 вересня у столиці країни-терористки пройде матч пам'яті Іллі Цимбаларя. Про це повідомляють російські ЗМІ. Втім, старший син легенди одеського футболу, який залишився в Україні, категорично проти проведення даного заходу.

“Як взагалі люди можуть дозволити собі проводити цей матч, коли над могилою батька літають ракети?” — запитав старший син ексгравця “Чорноморця” Сергій Цимбалар.

Крім того, дружина померлого футболіста назвала подібний вчинок “кощунством”. А також додала, що організатором заходу стане їх молодший син - Олег Цимбалар. Він у 2022 році переїхав до Москви. Родичі заявили, що не підтримують його рішення та припинили з ним спілкування. 

“Наш вердикт: ми проти цього проведення — це кощунство”, — підкреслила вдома Ірина Цимбалар.

Родина Цимбалар висловились, що не розуміють, яке відношення до батька мають запрошені зірки на матч, серед яких Флоран Малуда, Фернандо Морієнтес, Еммануель Адебайор, Сантьяго Канісарес тощо. За словами старшого сина, якщо вони б дійсно хотіли вшанувати пам’ять гравця — то приїхали б на його могилу або провели мачт в рідному місті футболіста.

Зазначимо, що уродженець Одеси Ілля Цимбалар помер 28 грудня 2013 року у віці 45 років через хворобу серця. Його було поховано 30 грудня на Таїровському цвинтарі в Одесі. Протягом життя він виступав за одеські СКА та “Чорноморець”, московський “Спартак”, а також національну збірну України та національну збірну Росії.

Нагадаємо, що одеський футбольний клуб “Чорноморець”, в рамках четвертого туру української Прем'єр-ліги, здобув перемогу над київським “Динамо”. Гра закінчилася з рахунком 2:3. Про це повідомили у пресслужбі футбольного клубу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися