На Воронцовському маяку в Одесі підняли прапор України: розміри вражають (фото)

Прапор буде знаходитися на маяку два дні, до вечора 24 серпня

Сьогодні 23 серпня 2023 року напередодні Дня Незалежності в Україні відзначається День Прапора. З нагоди цього рано вранці на Воронцовському маяку в Одесі було піднято величезний стяг України.

Про це повідомила керівниця оргкомітету Вишиванкового фестивалю Наталя Мажарова.

Прапор має великі розміри - 4,5 метри на 18 метрів, і протягом двох днів він буде прикрашати Воронцовський маяк до вечора 24 серпня. 

Головний маяк Півдня країни, яка веде визвольну боротьбу вже 1,5 року, має підсилювати всіх українців працювати заради перемоги, щоб ми  з гордістю вивішували прапори України на всіх тимчасово окупованих територіях і шанували його. Захід до Дня Прапора ініційовано вже 4 рік поспіль ГО “Вишиванковий фестиваль”. До підняття залучено працівників ФДУ “Одеський район Держгідрографії”,  ВМС України та 1 Загін Морської Охорони Державної прикордонної служби України, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що в Одесі відзначали День Військово-морських сил України. З нагоди свята на Думській площі перед будівлею мерії урочисто підняли Військово-Морський Прапор Збройних Сил України, а у парку Перемоги відбулися спортивні змагання серед курсантів та військовослужбовців ВМС.

Також зазначимо, що патрульні поліцейські Одеської області затримали одесита, який зірвав державний прапор з будівлі та кинув на землю. Як зазначили правоохоронці, ввечері патрульні отримали виклик про конфлікт між чоловіками на вулиці Космонавта Комарова.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися