Затвердження нового виду містобудівної документації підвищує інвестиційну привабливість Одеського регіону

Деякі ОТГ Одещини вже ухвалили рішення

Наразі в Одеському регіоні 19 з 91 ОТГ вже ухвалили рішення щодо розробки Комплексного плану просторового розвитку. Інші громади ще консультуються та збирають дані. Про це повідомила на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса начальник управління з питань містобудування та архітектури Одеської ОВА Надія Бєлєнко.

Так, архітектор запевнила, що затвердження комплексного плану просторового розвитку підвищить інвестиційну привабливість Одещини на 1000%

“Причин не затверджувати план немає. По-перше, будувати без цієї документації не можна. По-друге, наявність КПРР підвищує інвестиційну привабливість на 1000%, особливо якщо ви точно знаєте, що плануєте будувати у наступні 5, 10, 20 років тощо. Зрозуміло, що війна зараз відбирає ресурси та створює проблеми, але найближчим часом усі громади мають прийняти рішення щодо плану, адже тільки його розробка займає 1-2 роки”, – підсумувала архітекторка.

Зазначимо, що у рамках реформи з децентралізації на території Одеської області замість 26 районів було створено 7, та 91 територіальна громада. Новий документ, комплексний план, потрібний громадам для будівництва як на території населених пунктів, так і за їх межами. Для розробки містобудівної документації на таких ділянках було змінено законодавство, зокрема був введений новий вид містобудівної документації.


Нагадаємо, що Одеська область продовжує ініціативу "Пліч-о-пліч” відновлюючи постраждалі будинки в населених пунктах Херсонщини. Це проєкт, який допомагає людям, які були позбавлені своїх житлових об'єктів через дії російських окупантів. Про це повідомляє пресслужба Одеської РВА.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися