В Одесі до Дня Незалежності погасили марку "Україна-мати"

Авторка зобразила монумент "Батьківщина-мати" з українським гербом на щиті

В Одесі відбулося спецпогашення марки "Україна-мати", яка присвячена 32-й річниці Незалежності України. До урочистого гасіння доєднався і заступник голови Одеської обласної військової адміністрації Борис Волошенков.

Авторкою художньої інтерпретації стала Зінаїда Кубар. Жінка зобразила монумент "Батьківщина-мати" з українським гербом на щиті та червоним намистом на шиї. Позаду монументу зображена мапа України. Окрім марок, Укрпошта випустила конверт "Перший день", немаркований художній конверт, художні листівки, а також набір магнітів. Тираж марок 600 тисяч примірників.

Зазначимо, що 24 серпня, в Україні відзначають 32-гу річницю Дня Незалежності. Сьогодні на одному з кладовищ Одеси вшанували пам'ять Героїв, які віддали життя за збереження територіальної цілісності нашої країни. Участь у молебні та церемонії покладання квітів до Козачого Хреста взяв в.о. заступника міського голови Олег Бриндак.

Нагадаємо, що в Одесі було запущено марку "Нескорений Південь", який відзначає мужність прикордонників. Ідея створення цього проєкту виникла завдяки спільній ініціативі відомого фотохудожника Бориса Бухмана, Укрпошти та самих прикордонників.

Крім того, до Дня Повітряних Сил відбулася особлива подія — в Одесі погасили поштову марку зі зображенням бойових літаків F-16. Цей випуск марки був присвячений героям, які мужньо відстоюють небо над нашою країною. Про це повідомляє пресслужба Одеської ОВА.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися