Стало відомо, скільки ворожих кораблів зараз перебувають у Чорному морі

Для виведення ракетоносія в Чорне море ворогові потрібно 2-3 години

Військові повідомили, що корабельне угруповання ворожого флоту маневрує в Чорному морі в кількості 12 кораблів, серед яких 1 надводний та 1 підводний ракетоносії. Про це повідомили в ОК “Південь”. 

У ВМС України повідомили, що станом на 10.00 в Чорному морі на бойовому чергуванні знаходиться 6 ворожих кораблів, серед яких 1 носій крилатих ракет "Калібр", загальний залп до 4 ракет. Водночас в Азовському морі – 1 ворожий корабель. В Середземному морі на бойовому чергуванні знаходиться 8 ворожих кораблів, з них 2 носії крилатих ракет "Калібр", загальний залп до 24 ракет.

РФ продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS), на цивільних суднах в акваторії Азовського моря.

Нагадаємо також, що російські окупанти навмисно запускають фальшиві цілі, аби виявити сили ППО. Крім того, подібна тактика також може свідчити про економію чи дефіцит ракет для здійснення масованих атак. Про це ефірі національного телемарафону повідомила начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

Раніше “Коментарі” писали, що в ніч на неділю, 27 серпня, по всій території України лунали сирени. У Повітряних Силах зазначили, що тривогу оголосила через запуск крилатих ракет з бомбардувальників Ту-95МС. Керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону розповіла що наразі ворог змінює свою тактику. Наприклад, сьогодні вночі російські окупанти застосували складну систему маневрів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися