На Одещині засудили військовослужбовця за непокору

Він не виконав вимогу наказу командира

На Одещині військовослужбовця, призваного за мобілізацією, засудили за непокору. Роздільнянський районний суд Одеської області визнав військовослужбовця, призваного на військову службу за мобілізацією винним у непокорі.

Про це повідомляє Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону.

Вироком суду йому призначено покарання у виді тримання у дисциплінарному батальйоні строком на 1 рік. У суді доведено, що 22 лютого 2023 року, командир відділення однієї з військових частин ЗС України, діючи умисно і протиправно, в умовах воєнного стану вчинив непокору. Він не виконав вимогу наказу командира щодо здійснення маршу своїм ходом в район виконання бойових завдань.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину у кримінальному правопорушенні визнав повністю та розкаявся в його вчиненні. Наразі вирок суду ще не вступив в законну силу.

Нагадаємо, на Одещині працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) повідомили про підозру заступнику командира батальйону одної з військових частин області. Він використовував військовослужбовців для будівництва його особистого будинку.

"Коментарі" писали, що правоохоронці викрили військовослужбовця у розтраті бюджетних коштів. Він здійснив закупівлю парко-гаражного обладнання на суму, яка перевищувала його ринкову вартість більш ніж на 600 тисяч гривень.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися