Розтратив понад 600 тисяч гривень Міністерства оборони: в Одесі викрили військовослужбовця

Чоловіку загрожує до восьми років ув’язнення

Правоохоронці викрили військовослужбовця у розтраті бюджетних коштів. Він здійснив закупівлю парко-гаражного обладнання на суму, яка перевищувала його ринкову вартість більш ніж на 600 тисяч гривень.


Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.


За даними слідства, що командир батальйону, відповідальний за закупівлю парко-гаражного обладнання, доручив двом підлеглим провести моніторинг цінових пропозицій з метою визначення найвигідніших пропозицій. Попри те, що ринкова вартість обладнання становила близько 300 тисяч гривень, командир спрямував закупівлю до ФОПа, чия цінова пропозиція складала 1 000 000 гривень. Він загрожував підлеглим штучними перешкодами у подальшій військовій службі, включаючи відрядження до місць активних бойових дій, у випадку невиконання цих вимог.


Підписаний невигідний договір про закупівлю парко-гаражного обладнання став підставою для розтрати державних коштів у сумі, що перевищує ринкову вартість предмета договору на понад 600 тисяч гривень. Ця дія спричинила значні збитки Міністерству оборони України та завдала шкоди державному бюджету.


На підставі зібраних правоохоронцями доказів фігуранту повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України, тобто в розтраті чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненій у великих розмірах в умовах воєнного стану. Такі дії караються позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, — йдеться в повідомленні.


Нагадаємо, що прокурори повідомили про підозру співробітнику КУ "Одеський історико-краєзнавчий музей". За даними правоохоронців він вимагав та отримав неправомірну вигоду за вплив на рішення посадових осіб місцевих органів влади.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися