Військовий з Одещини відправляв бійців "служити" на будмайданчик

Починаючи з серпня посадовець наказував замість служби будувати для нього маєток

На Одещині працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) повідомили про підозру заступнику командира батальйону одної з військових частин області. Він використовував військовослужбовців для будівництва його особистого будинку.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Згідно з розслідуванням, починаючи з серпня 2022 року, посадовець наказував своїм підлеглим не здійснювати службові обов'язки, пов'язані з обороною та захистом України, а замість цього працювати на будівництві власного маєтку під Одесою.

Протягом цього періоду, військовослужбовці будуючи, отримували виплати як військові. Це призвело до збитків державному бюджету України на суму понад 2 млн грн.

Наразі заступнику командира повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем та перевищенні службових повноважень (ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 426-1 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що працівники ДБР завершили досудове розслідування стосовно начальника речової служби однієї з військових частин на Одещині. Він вимагав 120 тисяч гривень з підлеглого військовослужбовця за підписання документів на переведення до іншого військового підрозділу. 




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися