В Одесі біля міської ради знову зібралися волонтери: люди вимагають у влади правильного розподілу грошей

Люди запевняють, що стоятимуть до останнього

Другий день поспіль одеські волонтери та небайдужі громадяни збираються біля будівлі Одеської міської ради. Люди впевнені, що бюджет Одеси має витрачатися лише на критичні потреби, а не на ремонти будівель чи знімання фільму. Голосом протесту в Одесі стала голова волонтерського фонду “Корпорація монстрів” Катерина Ножевнікова. 

"Ми будемо приходити до тих пір, поки нас не почують чиновники та депутати. Я звернулася до президента, ми просимо припинити витрати з міського та обласного бюджетів, які сьогодні не є критичними. І така ситуація не тільки в нашому місті. Мене обурює, що така ситуація по всій країні. Сьогодні я побачила новий тендер, який стосується знімання фільму "Сімейний консультант". Витрати на нього близько 18 мільйонів грн. В Дніпрі теж оголосили тендер на будівництво меморіалу загиблим воїнам, його вартість 80 млн грн. Я ж не проти його будівництва, але робити це в той час, коли гинуть наші хлопці і їх можна вберегти, бо до прикладу 80 млн грн — це 142 тисячі турнікетів, це злочин. І таке робиться щодня", — розказала волонтер Катерина Ножевнікова.

Волонтерка також наголосила, що вартість ремонту Київського районного суду Одеси зросла на кілька мільйонів. За її словами, таким чином міська влада просто плює в обличчя людям.

“Давайте чесно – і до нашого міста прилітають ракети, і доволі часто. Тому ремонтувати фасад зараз за 31 мільйон – я перепрошую. Щодо суду, я вже казала. До того ж вчора хтось з депутатів оприлюднив документи – якщо вони (міськрада, – ред.) казали що зменшать суму, і до кінця війни буде використано на роботи лише 10 мільйонів – то вчора був оприлюднений документ, що сума тільки збільшилася: йдеться вже не про 106, а про майже 113 мільйонів. Мені іноді здається, що вони з нас знущаються, – підкреслила волонтерка. 

Нагадаємо, що вчора понад 100 одеситів вийшли на мітинг біля будівлі Одеської міської ради. Головна причина - це бажання “зупинити безглузді закупівлі”, а також “неадекватні тендери”.

Крім того, “Коментарі” писали, що заступник Одеського міського голови Олександр Філатов прокоментував ситуацію щодо виділення коштів на Київський районний суд. Він запевнив, що із міського бюджету на ремонт будівлі Київського райсуду виділено не 106 млн грн, а 10 млн грн.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися