В Одесі пройде херсонский фестиваль “Мельпомена Таврії”

Фестиваль відбудеться з 8 до 16 вересня

Восени в Одесі частково пройде херсонський театральний фестиваль “Мельпомена Таврії”. Втім, головним містом проведення залишається Херсон. Про це повідомляє Українська Служба Інформації з посиланням на організаторів. 

Захід триватиме з  8 до 16 вересня. Це вже 25 щорічний Міжнародний театральний фестиваль. У цьому році фестиваль повертається додому та частково пройде у Херсоні, а також на різних майданчиках по всьому світі. В Одесі фестиваль приймає Одеський академічний український музично-драматичний театр.

“Метою фестивалю є популяризація мистецтва, обмін досвідом між творчими колективами, ознайомлення глядачів із найцікавішими виставами театрів із різних областей України та інших держав”,- розповіли організатори.

Зазначимо, що за усі роки існування на фестивалі було показано понад 450 вистав, його відвідали близько 220 театрів зі 100 міст з понад 20 країн світу. Зокрема, брали участь творчі колективи з Білорусі, Угорщини, Придністров’я, Польщі, Румунії, Молдови, Португалії, Грузії, Азербайджану, Латвії, Литви, Ізраїлю, Франції, Болгарії, Туреччини, Австрії, Німеччини, Вірменії, Японії та США.

Нагадаємо, що 26 серпня відбулося офіційне закриття Одеського кінофестивалю у Чернівцях, який тривав з 19 по 26 серпня. За цей період було показано 46 стрічок, 32 з яких були українськими. Зазначимо, що частину фільмів презентували вперше.


Також зазначимо, що 24 серпня в Одесі відкрився восьмий фестиваль мистецтв "Оксамитовий сезон в Одеській опері". Про це повідомляє Одеська опера.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися