На Одещині обговорили створення нового національного природного парку на півдні України

Це багаті на біорізноманіття ландшафти придунайських озер - Ялпуг, Кугурлуй та Картал

На Одещині намагаються надати природоохоронного статусу Придунайським озерам. Вже є два варіанти назви національного природного  парку - "Придунайська Бессарабія" або "Осяйна долина".

Про це повідомив еколог Іван Русєв. 

Створення такого нацпарку, за словами еколога - це гарантія збереження унікальної природи Українського Придунав'я  і це корисно не тільки для збереження природи, а й і для місцевих громад та їх економіки. 

Це неймовірно красиві і багаті на біорізноманіття ландшафти придунайських озер - Ялпуг, Кугурлуй та Картал. Ми разом поїхали на кордон "Тузлівські Амазонія" в наш нацпарк, щоб показати як позитивно впливає справжній режим охорони в нацпарках на збереження біорізноманіття. Тут, на цій ділянці нацпарку,  вчора під час візиту, було майже все цікаве, що буває в цей час у Причорномор'ї. Особливо вражали гостей тисячні зграї куликів, тисячні зграї качок, зграї пеліканів. І звісно зграї рожевих фламінго і безкрайній простір морських ландшафтів, - наголосив Русєв. 

Зазначимо, в Бородінській громаді Болградського району офіційно створили національний природний парк "Буджацькі степи". Його загальна площа становить 9 тис. 729,71 56 га, з яких шість тисяч гектарів надано парку в постійне користування.

Також "Коментарі" писали, що через відновлення зв’язку з Дунаєм в озеро Катлабух вперше за багато років надходить велика кількість чистої води. З’єднавши озеро Катлабух з річкою Дунай, це допомогло відродили цілу систему водних об’єктів, що надасть широкі переваги природі та місцевим громадам.







Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Міса

30 серпня 2023, 12:37

Назвіть ,,Великі придунайські озера,,.

неідіот

29 серпня 2023, 17:46

обсяна долина ???

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися