На Одещині помер військовий, який захищав Зміїний

У зв’язку з похованням, завтра, 31 серпня на території всієї Кілійської громади оголошено Днем жалоби.

Стало відомо, що вчора в лікарні помер визволитель острова Зміїний. Причиною смерті головного корабельного старшини Романа Борщу стала атака російських окупантів півдня Одещини. Про це повідомив мер Кілії В’ячеслав Чернявський.

"Від імені Кілійської міської територіальної громади та від себе особисто висловлюю щирі співчуття у безмежному горі рідним та близьким померлого. Він до кінця був вірний військовій присязі і Батьківщині. Нехай Господь укріпить близьких та дасть силу родині пережити важку втрату рідної людини”, - написав Чернявський.

Місцеві видання повідомляють, що Роман брав участь у звільненні острова Зміїний. У нього залишилася 5-річна донька.

У зв’язку з похованням, завтра, 31 серпня на території всієї Кілійської громади оголошено Днем жалоби.

Нагадаємо, що в Одеській області 11 липня, на автостанції Кілія містяни зустріли двох своїх земляків – прикордонників з острова Зміїний, які 15 місяців знаходились у ворожому полоні.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що на Зміїному острові відбулася важлива операція, під час якої військовослужбовці висадилися на острів та встановили новий прикордонний знак. Серед тих, хто активно долучився до цієї ініціативи, — Голова Державної прикордонної служби України генерал-майор Сергій Дейнеко, який особисто брав участь у встановленні знака.

Зазначимо також, що російські окупанти останнім часом стали регулярно обстрілювати острів Зміїний в Одеській області. Це пов’язано із метою ворога тиснути на цивільне судноплавство. Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ розказала начальник об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися