На Одещині чоловік за 20000 тисяч доларів обіцяв зробити справку про непридатність до служби: подробиці

Правопорушнику загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна

На Одещині поліцейські викрили ще одну “схему” ухилення від призову. За певну винагороду одесит гарантував, що зробить справку про непридатність до служби. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області. 

За інформацією поліції, правопорушник обіцяв своїм “клієнтам”, що вирішить усі питання зі службовими особами медичного закладу та районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Одеси. Вартість двох тимчасових посвідчень військовозобов’язаних становила 20 000 доларів США. Вчора поліцейські затримали чоловіка. 

“29 серпня правоохоронці затримали фігуранта у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України під час отримання хабаря. Наразі йому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Після проведення усіх процесуальних дій пройматиметься рішення про повідомлення підозри службовим особам з числа працівників районного ТЦК та військово-медичного клінічного центру, причетних до корупційної схеми”, - йдеться в повідомленні поліції. 

Нагадаємо, що в результаті майже 100 обшуків по всій Україні було викрито посадовців, які пропонували потенційним призовникам виїхати за кордон на підставі підроблених документів про непридатність до військової служби за станом здоров’я. До схеми причетне керівництво Білгород-Дністровського військкомату та місцевої військово-лікарської комісії.

Раніше “Коментарі” також писали, що на Одещині правоохоронні органи розкрили діяльність незаконного каналу, який переправляв військовозобов’язаних за кордон. За такі дії організаторам загрожує до дев’яти років позбавлення волі. Про це повідомляє Південне регіональне управління Держприкордонслужби України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися