В Одесі майже на 40% виконали загальний план щеплень дітей перед навчальним роком

Для колективного імунітету вакцинація має складати 95%

Перед початком навчального року школярі Одеси мають пройти профілактичний медогляд. Крім того, у дітей мають бути всі щеплення, здатні захистити їх від серйозних і потенційно смертельних захворювань. Список необхідних щеплень наводить Центр громадського здоров'я.

В Одеській ОВА повідомили, що станом на кінець серпня відсоток виконання загального плану щеплень склав 39,9%. І-ою дозою охоплено 19,9% дітей віком 2-6 років, І-ою дозою охоплено 11,0% дітей віком 7-17 років, ІІ-ою дозою охоплено 12,9% дітей віком 7-17 років.

Лікарі зазначають, що для колективного імунітету вакцинація має складати 95%. Інакше, в зоні ризику опиняються усі діти, зокрема ті, які за медичними показами не підлягають вакцинації.

“Пам’ятайте: безпека починається з нас самих. Заклади охорони здоров’я Одещини забезпечені безоплатними, безпечними та ефективними вакцинами”, - написав Олег Кіпер. 

Нагадаємо, що в Одеській області планують вакцинувати 30 тисяч дітей від кору, паротиту та краснухи. Наразі щеплення отримали 4 500 дітей.  Про це у ході брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса доповіли директор департаменту охорони здоровʼя Одеської обласної військової адміністрації Олександр Курмишов та завідувач відділу імунопрофілактики ДУ "Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України" Людмила Самойленко.

Раніше “Коментарі” писали, що лікарі-неврологи, що працюють в Одеській обласній клінічній лікарні, провели дослідження: вони протягом року тестували арттерапію на пацієнтах, які страждають від Паркінсона. І результати приємно здивували медиків.

Джерело: https://t.me/odeskaODA/2494


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися