Загроза з Чорного моря: скільки кораблів РФ на чергуванні

На сигнали повітряної тривоги треба реагувати дуже оперативно

Росія продовжує маневрувати у Чорному морі і чинити тиск на українців. Попри шторм, великі десантні кораблі залишаються на чергуванні, проте без ракетоносіїв. 

Так, у ВМС ЗС України повідомили, що станом на 10 годину ранку 3 вересня в Чорному морі на бойовому чергуванні знаходиться 5 ворожих кораблів. В Азовському морі – 1 ворожий корабель, а в Середземному морі на бойовому чергуванні знаходиться 8 ворожих кораблів, з них 2 носії крилатих ракет "Калібр".Загальний залп до 24 ракет.

"Оперативна обстановка в зоні відповідальності Сил оборони півдня України залишається стабільно напруженою. Різких змін у стані, складі та характері дій військ противника, ознак формування ним наступальних угруповань не виявлено", — зазначили в Силах оборони півдня України. 

Крім того, військові підкреслили, що РФ продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS), на цивільних суднах в акваторії Азовського моря.

Нагадаємо, що вночі російські окупанти завдали чергового удару по портовій інфраструктурі Одеської області. Так, в суботу, 2 вересня, над Одещиною українські сили ППО знищили Mohajer-6 — рідкісний дрон іранського виробництва. Постраждали два цивільних співробітники порту. Вони госпіталізовані. Наразі на місці працюють всі відповідні служби. Правоохоронні органи фіксують наслідки злочинів РФ. Усього з району полігону Чауда (Крим) та Приморсько-Ахтарська (Росія) запустили 25 ударних безпілотників. 22 "шахеди" знищила українська ППО.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися