Одеська область антилідер за кількістю корупціонерів в регіоні: подробиці

За кількістю записів у реєстрі Одеська область посідає третє місце

Національне агентство з питань запобігання корупції відновило доступ до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення, але врахувало "безпекові аспекти". Тепер усі бажаючі можуть переглянути скільки корупціонерів викрили в кожному регіоні країни.

Так, за даними Реестру, Одещині посідає третє місце серед регіонів України за кількістю корупціонерів. Одеська область поступається тільки Львівщині та Дніпропетровщині.

Зазначимо, що в  реєстрі – 1158 прізвищ з Одеської області. З них 1153 людини визнані причетними до корупційних дій за судовими рішеннями (210 – за кримінальними статтями, 943 – за адміністративними) і ще 5 – за дисциплінарними стягненнями.

Нагадаємо, що "Реєстр корупціонерів" – це портал, де міститься інформація про всіх фізичних та юридичних осіб, які вчинили корупційні правопорушення. У ньому можна отримати довідку про наявність або відсутність відомостей про себе та про юридичну особу, до якої застосовано заходи за корупційне правопорушення.

Корупційні справи в Одесі: 

- Служба безпеки України (СБУ) викрила голову однієї з обʼєднаних територіальних громад Одеської області в корупційній схемі, пов'язаній з тендерами на ремонт бомбосховища. За такі дії посадовцю загрожує до десяти років позбавлення волі. Про це повідомляє СБУ.

- Поліція Одеської області завершила розслідування схеми хабарництва та незаконного переправлення призовників за кордон. Обвинувачені за цією справою керівник Болградського районного ТЦК та СП, а також його підлегла. Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися