Туристична галузь Румунії страждає через обстріли дунайських портів

Румунія буде продовжувати засуджувати такі обстріли

Атаки російських окупантів на дунайські порти України шкодять туристичній галузі Румунії, адже саме дельта Дунаю є важливим туристичним об’єктом у цій країні. Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів Клаудіу Діджерату, незалежний експерт та доцент історичного факультету Бухарестського університету.

“Такі обстріли викликають занепокоєння у суспільстві, адже вони впливають на суспільне та економічне життя наших придунайських регіонів. Дельта Дунаю дуже важлива для туристичної галузі Румунії, і будь-які атаки з боку росії дуже впливають на туристичну галузь у цьому регіоні. І Румунія буде продовжувати засуджувати такі обстріли”, – зазначив експерт.

Експерт також додав, що румунське суспільство проти будь-яких атак на дунайські порти України та засуджує такі дії росії.

Нагадаємо, що вночі російські окупанти знову атакували портову інфраструктуру Одеського регіону. Під час атаки на Ізмаїльський порт, дрони окупантів перетнули кордон з сусідньою до Одещини країною. Про це повідомляє Олег Ніколенко, речник Міністерства закордонних справ України. Міноборони Румунії вже також відреагувало на інформацію про падіння “Шахіда”. 

Раніше “Коментарі” писали, що чергової масованої атаки російських окупантів зазнав південь Одеської області в ніч на 4 вересня. Як повідомили Сили оборони півдня України, удар був спрямований по цивільній інфраструктурі Подунав'я. 

Крім того, Президентка Молдови Мая Санду засудила чергову нічну атаку російських окупантів по Україні, зокрема вона відреагувала на обстріли Росії портової інфраструктури на Одещині у ніч проти 3 вересня. Про чергову терористичну атаку Санду написала у Twitter.   Президентка Молдови заявила, що рішуче засуджує брутальний напад Росії на портову інфраструктуру в Одеській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися