Зернову ініціативу мають відновити, але без виконання забаганок РФ - Кулеба

Україна наполягає на тому, що потрібно розвивати альтернативний коридор

Відновлення Чорноморської зернової ініціативи має відбутися, але без шантажу та виконання загабанок Росії. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, коментуючи зустріч президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана з президентом РФ Володимиром Путіним у Сочі.

"Якщо хтось зустрічається без України, це не означає, що вони говорять без України", - сказав Кулеба під час спілкування з журналістами. 

Крім того, міністр підкреслив, що в Росії не було жодних правових політичних підстав для виходу з угоди. 

"Якщо наразі йти їм на поступки, вони (Ред. — росіяни) повернуться. Через місяць вони знову вийдуть і висунуть нові вимоги. І третє, паралельно з огляду на те, що росії вірити не можна, потрібно розвивати альтернативні морські коридори до Чорноморської зернової ініціативи. Що Україна успішно робить, і ви знаєте про судна, які вже вийшли”, — сказав Кулеба.

Нагадаємо, що чотири судна пройшли морським гуманітарним коридором у Чорному морі. Для евакуації суден, які перебували в українських портах на момент повномасштабного вторгнення рф, було створено гуманітарний коридор. Про це повідомила начальниця об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони Півдня України Наталя Гуменюк під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

Раніше, "Коментарі" писали, що ворог навряд чи атакуватиме цивільні судна в територіальних водах країн НАТО в Чорному морі. Тому українські торгові кораблі продовжать доставляти харчові продукти в різні країни світу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися