Міноборони Румунії підтвердило, що знайшли предмети "схожі на уламки дрона"

Виявили уламки біля села Плауру – навпроти українського Ізмаїла

У румунської сторони біля берегів Дунаю все ж таки знайшли фрагменти, які схожі на уламки безпілотника. Про це повідомив Анхель Тілвар міністр оборони Румунії. Він також додав, що уламки російського дрону виявити навпроти  українського Ізмаїла, а саме біля села Плауру

“Ми обстежили дуже велику територію, у тому числі й ту, про яку точилися дискусії в публічному просторі, і я підтверджую, що на цій території були знайдені фрагменти, які можуть бути від дрона”, – зазначив очільник Міноборони Анхель Тілвар.

Міністр також запевнив, що наразі необхідно посилити заходи безпеки, а саме організують додаткові пункти спостереження. 

“Ми бачимо, що за досить короткий час сталася серія російських атак проти української портової інфраструктури і складів, і, думаю, нам важливо посилити заходи пильності. У нас буде більше пунктів спостереження, більше патрулів”, – додав міністр.

Нагадаємо, що 4 версеня вночі російські окупанти знову атакували портову інфраструктуру Одеського регіону. Під час атаки на Ізмаїльський порт, дрони окупантів перетнули кордон з сусідньою до Одещини країною. Про це повідомляє Олег Ніколенко, речник Міністерства закордонних справ України. Втім тоді, Міноборони Румунії заперечило цю інформацію. 

Нагадаємо також, що атаки російських окупантів на дунайські порти України шкодять туристичній галузі Румунії, адже саме дельта Дунаю є важливим туристичним об’єктом у цій країні. Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів Клаудіу Діджерату, незалежний експерт та доцент історичного факультету Бухарестського університету.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися