В Одесі майже 40 рятувальників ДСНС стали донорами крові

Медики із Обласної станції переливання крові приїхали у Головне управління

Вчора одеський Банк крові поповнили співробітники ДСНС в Одеській області. Так, майже 40 рятувальників стали донорами крові. Про це повідомили в пресслужбі відомства. 

Вогнеборці впевнені, що рятувати життя можна не тільки виконуючи свій професійний обов’язок, але й допомагаючи іншим. Саме тому, працівники ДСНС систематично здають кров для потреб одеських лікарень. 

Крім того, у відомстві зазначили, що цього разу медики із Обласної станції переливання крові приїхали у Головне управління, тому рятувальники навіть не відволікатися від робочого процесу. 

“Заради життя, заради перемоги ми закликаємо кожного, кому дозволяє стан здоров’я - ставайте донорами, здавайте кров, адже ця благородна і почесна справа допомагає зберегти життя як і нашим воїнам так і цивільним людям”, - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, що в Одесі до Всесвітнього дня донора крові за підтримки Департаменту охорони здоров'я міської ради в рамках проєкту "Донор Одеса" провели велику акцію "Здай кров - врятуй життя". Про це повідомили у пресслужбі міськради. Протягом кількох тижнів у міському відділенні трансфузіології донорську кров здавали співробітники медичних установ Одеси. В останній день акції велику групу донорів зібрали працівники дитячої міської поліклініки №5. Загалом у рамках акції "Здай кров - врятуй життя" зібрано близько 80 літрів крові.

Раніше “Коментарі” писали, що медичні установи в Одеській області отримали обладнання, яке прискорить загоєння глибоких ран. Лікарням передали 43 VAC-апарата, понад 2000 каністр, 2000 перев’язочних матеріалів. Апарати VAC-терапії допоможуть як цивільним, так і військовим із сильними пораненнями. Про це повідомили в Департаменті охорони здоров'я Одеської обласної державної адміністрації.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися