Понад 20 разів ворог атакував портову інфраструктуру Одещини з моменту виходу Росії із "зернової угоди"

Реакція ООН на удар по півдню Одещини

В ООН не залишили без уваги чергову нічну атаку російських окупантів по півдню Одеського регіону. Так, координаторка системи ООН в Україні Деніз Браун відреагувала на сьогоднішній обстріл. Про це йдеться у її заяві, опублікованій 13 вересня на сайті представництва ООН в Україні

“Сьогоднішній напад на українські порти став 21-им з таких атак з моменту прийняття Росією рішення про припинення Чорноморської ініціативи менше двох місяців тому. Це шокує, але з 17 липня відбувається майже один напад на життєво важливі портові та зернові об'єкти в Україні кожного другого дня”, - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, що сьогодні вночі ворог чотири з половиною години атакував південь Одеської області дронами-камікадзе типу Shahed-136. Хоча більшість була збита силами ППО, деякі все ж влучили в портову та цивільну інфраструктуру.  Про це повідомляють Сили оборони півдня України. 

Внаслідок цієї атаки поранення середнього та важкого ступеня отримали сім людей. Руйнування зазнали різні об'єкти, зокрема припортова та цивільна інфраструктура. На місці влучань виникла пожежа, яку оперативно ліквідували вогнеборці ДСНС. 

“Коментарі” також писали, що одеська обласна прокуратура розпочала досудове розслідування у кримінальних провадженнях щодо порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Сьогодні вночі, окупанти здійснили дронову атаку портової та цивільної інфраструктури Одещини.  Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися