На Одещині підготовка до опалювального сезону триває за графіком: що вже встигли зробити

Вже проведені ремонтні роботи на 1191 котельнях

Одеський регіон щодня готується до опалювального сезону. Роботи з підготовки тривають за графіком. Так, наразі експерти повідомляють, що соціальна сфера та житлово-комунальне господарство Одещини на 94% готові до сезону 2023-2024. Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів Володимир Карпич, заступник директора Департаменту систем життєзабезпечення Одеської обласної військової адміністрації. 

“Вже проведені ремонтні роботи на 1191 котельнях, підготовлено 1797 км тепломереж, 7992 багатоквартирних житлових будинків. Роботи виконуються за графіком, проблемних питань з технічної підготовки об’єктів житлово-комунального  господарства та соціальної сфери немає. До 01 жовтня 2023 об’єкти життєзабезпечення мають бути готові опалювального сезону на 100 %”, – зазначив посадовець.

Він також додав, що 17% від кількості всіх котелень в області, або 221, відмовилися від природного газу і перейшли на альтернативні джерела палива. До початку опалювального сезону планується завершити роботи з адаптації ще 13 альтернативних котелень.

Нагадаємо, що критична інфраструктури Одеського регіону на 85% забезпечена генераторами: з них 75% – це водоканали, 95% – об’єкти теплоенергетики. Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів Володимир Карпич, заступник директора Департаменту систем життєзабезпечення Одеської обласної військової адміністрації 

Раніше “Коментарі” писали, що столиця України та Одеса - це два міста, які мають найбільші ризики під час опалювального сезону 2023-2024. На цьому наголосив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час обговорення в рамках головної дискусійної платформи країни BrainHub в Медіацентрі Україна – Укрінформ.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися