На Одещині готові надати безплатні генератори ОСББ: понад 50 запитів на розгляді

Робоча група визначить необхідність генераторів для кожного запиту ОСББ на Одещині

На Одещині влада отримала понад 50 запитів від ОСББ (Об'єднаних співвласників багатоквартирних будинків) на отримання безплатних генераторів. Тепер це буде розглядати спеціальна робоча група.

Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів Володимир Карпич, заступник директора Департаменту систем життєзабезпечення Одеської ОВА.

Звертатися треба до робочої групи при Одеській обласній військовій адміністрації, яку я очолюю. Ми обговоримо, чи потрібна ОСББ така допомога. Тому що були і є випадки, коли люди, не розуміючи, для чого їм потрібен генератор, все одно його просять… Після обговорення, який генератор потрібен, ми починаємо шукати допомогу, щоб придбати генератор для ОСББ. Зараз ми отримали вже близько 50 запитів – зазначив посадовець.

Зазначено, що генератори передаватимуться ОСББ безкоштовно, і для їх отримання потрібно подати заяву від ОСББ. Після розгляду робочої групи, якщо запит схвалено, генератор буде переданий спільноті. Однак важливою умовою є те, щоб генератор був підключений до системи життєзабезпечення будинку.

Нагадаємо, що критична інфраструктура Одеського регіону на 85% забезпечена генераторами: з них 75% – це водоканали, 95% – об’єкти теплоенергетики. З придбанням генераторів допомогли іноземні партнери.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися