Будівельники з Одеси допомагають відновлювати Херсонщину: звіт за тиждень

Загалом планують відновити 257 об’єктів в Херсонській області

Головна мета проєкт “Пліч-о-пліч” - допомогти відновитися громадам Херсонської області, які найбільше постраждали від російських окупантів. Для цього 15 регіонів України об'єдналися, щоб відбудувати 26 населених пунктів Херсонщини. Зокрема, до проєкту долучилася і Одеська область.

Будівельники з Одещини продовжують робити свою справу по відновленню постраждалих внаслідок збройної агресії РФ в  населених пунктів на Херсонщині. В Одеській ОВА відзвітували, що вдалося зробити за минулий тиждень

- Наразі у селі Киселівка Чорнобаївської територіальної громади завершено заміну покрівлі 9 житлових будинків.

- ️В селі Благодатне Чорнобаївської територіальної громади замінено покрівлю на 10 житлових будинках ще 2 будинки наразі в процесі відновлювальних робіт.

- ️В селі Новодмитрівка Великоолександрівської територіальної громади на цьому тижні завершено роботи з монтажу покрівлі та ремонту фасаду 5 житлових будинків.

Раніше “Коментарі” писали, що Одеська область приєднується до реалізації проєкту “Пліч-о-пліч”, який надає допомогу регіонам України у відновленні деокупованих та постраждалих від агресії РФ громад. В якості пілотного майданчика для цього проєкту була обрана сусідня Херсонщина, яка зазнала великих збитків від війни.

Нагадаємо також, що у липні 2023 року в історичному центрі Одеси від обстрілів постраждало 64 пам’ятки культурної спадщини. Цим будівлям понад 100-150 років. Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповіла Олена Воробйова, начальник управління охорони об’єктів культурної спадщини департаменту культури, національностей, релігій та охорони об’єктів культурної спадщини ОВА.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися