Спортсмен з Одеси зупинився в двох кроках від олімпійської ліцензії

У кваліфікації Григорій Ільчишин став другим, показав свій кращий результат в кар’єрі

Одеський скелелаз Григорій Ільчишин став третім в олімпійській кваліфікації у дисципліні швидкість, де визначався володар єдиної путівки в Париж-2024. Змагання проходили в Римі. Про це повідомили у відділенні національного олімпійського комітету України в Одеські області.

18-річний Григорій Ільчишин виграв дуель за 3-е місце у німця Леанса Карманнса, вигравши всього 0,024 секунди: 5,311 проти 5,335. Ще один одеський спортсмен – 24-річний Костянтин Павленко – став 12-м на цих змаганнях.

“Намагався виконати головну задачу сезону, але трішки не вистачило. Якщо б не зробив мікрозбій у півфінальній дуелі з французом, то думаю переміг би у змаганнях та завоював би ліцензію. Це відбулося ближче до фінішу, на 16-му зачіпі. Я не дуже гарно зробив цю частину прийшов, ледь не зірвався. З боку непомітно, але всі кажуть, що саме там це відбулося, я і сам відчув, що не попав в зачіп”, - сказав спортсмен. 

Зазначимо, що у європейців залишається, ще одна можливість відібратися на Олімпійські ігри-2024. Наступного року запланована серія відбіркових турнірів, за підсумком яких визначаться володарі ще 5-ти ліцензій.

Нагадаємо, що в італійському місті Казалеккіо-ді-Рено на минулих вихідних відбувся етап Кубка Європи зі скелелазіння. Цей етап був фінальним у дисциплінах “швидкість” та “трудність”. Про це повідомила Одеська міська рада.  Спортсмени із Одеси Костянтин Павленко став срібним призером етапу Кубка Європи зі скелелазіння в дисципліні “швидкість”. У фіналі 24-річний Костянтин лише 0,05 секунди програв іншому українцю – Ярославу Ткачу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися