В Одесі податківці донарахували до бюджету майже 300 мільйонів гривень

Кількість завершених перевірок становить понад 3 тисячі

Державна податкова служба в Одеській області протягом восьми місяців проводила спеціальні перевірки. Загалом проінспектували вдалося 3134 закладів. Зазначається, що позапланових було 823 перевірок, а фактичних - 2311.

В результаті усй інспекцій донараховано до бюджету 295,2 млн грн. З них за позаплановими - 267,7 млн грн та за результатами фактичних перевірок 27,5 млн гривень.

“Відсоток узгодженості за результатами перевірок складає 73,3 відсотків. Забезпечено надходжень до бюджету за результатами контрольно-перевірочних заходів – 62,8 млн гривень”, - йдеться в повідомленні. 

Також за результатами перевірок упереджено бюджетне відшкодування з ПДВ в сумі 101,9 млн грн, зменшено залишки від’ємного значення ПДВ, який після бюджетного відшкодування включається до складу податкового кредиту наступного періоду.

Раніше “Коментарі” писали, що Українське дунайське пароплавство за 8 місяців 2023 року перерахувало у місцевий і державний бюджети - 434,8 млн грн. Для порівняння за аналогічний період минулого року - 65,3 млн грн. Про це повідомляє Генеральний директор УДП Дмитро Москаленко. Як зазначив Москаленко, пароплавство ніколи б не досягло такого результату лише завдяки збільшенню середніх ставок фрахту. Ключову роль зіграли три фактори: прозорість, ефективність, боротьба з корупцією. 

Крім того, за перше півріччя 2023 року малий та середній бізнес Одеського регіону сплатив податків на майже 9 мільярдів гривень. Якщо порівнювати з аналогічним періодом минулого року, то показник виріс майже на 50%. Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів Олексій Дмитренко, т.в.о. директора департаменту економічної політики та стратегічного планування Одеської обласної військової адміністрації.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися