Енергетики з Одеси відновлюють електромережі на Херсонщині

Одеські енергетики наразі працюють над відновленням електромережі та обладнання на Херсонщині, яку зруйнували під час окупації російські військові. Про це повідомило ДТЕК Одеські тепломережі. 

У серпні енергетки двічі їздили у відрядження в Херсон. 22 енергетики та 7 одиниць техніки працювали в надскладних умовах під звуки вибухів, адже ворог продовжує обстрілювати Херсон з лівого берегу Дніпра. У компанії повідомили, щоб забезпечити херсонців водою, спеціалісти відновили роботу високовольтної лінії 150 кВ та ввели в роботу абонентську підстанцію, що тривалий час не працювала через підтоплення після підриву Каховської ГЕС.

Нагадаємо, що одеські енергетики активно готує мережі регіону до майбутньої зими, яка, за передбаченнями експертів, буде складною. В області вже відремонтовано 516 енергооб'єктів. Про це повідомляє ДТЕК “Одеські електромережі”.

Крім того, будівельники з Одещини продовжують робити свою справу по відновленню постраждалих внаслідок збройної агресії РФ в населених пунктів на Херсонщині. В Одеській ОВА відзвітували, що вдалося зробити за минулий тиждень

Раніше “Коментарі” писали, що Одеська область приєднується до реалізації проєкту “Пліч-о-пліч”, який надає допомогу регіонам України у відновленні деокупованих та постраждалих від агресії РФ громад. В якості пілотного майданчика для цього проєкту була обрана сусідня Херсонщина, яка зазнала великих збитків від війни.

Також, “Коментарі” писали Кабінет Міністрів України прийняв рішення про розподіл майже 5,3 мільярда гривень субвенцій між громадами 10 областей. Так, Одеська область має отримати 455,2 млн гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися