На Одещині відновили кран-велетень: в УДП отримали документи Регістру

Нещодавно кран-велетень почав роботу

Українське  дунайське пароплавство повідомляє, що плавкран СПК-1/35 пройшов випробування, отримав документи Регістру. Саме тому, кран вже допомагає у проведенні днопоглиблення. Чекає на нього і багато іншої роботи.Про це повідомив генеральний директор УДП Дмитро Москаленко.  

В УДП наголосили, що сьогодні така техніка дуже затребувана на Дунаї. Інвестиції у повернення і відновлення крану швидко повернуться. Державний бюджет отримає чималі надходження.

“Скажу відверто, досвідчені люди не радили нам займатися поверненням крану. Техніка тривалий час знаходилася в оренді та перебувала в неробочому стані. Був ризик, що на шляху з Одеси до Ізмаїлу ми його просто втратимо. Хто відповідатиме? Це ж готова кримінальна справа. А якщо навіть дотягнемо кран до Ізмаїлу, чи вдасться його відремонтувати? Чи не отримаємо ще один пам’ятник непрофесіоналізму на кшталт “Капитана Столбовского”, - написав Москаленко.

Крім того, генеральний директор підкреслив, що було декілька спроб врятувати плавкран. 

Нагадаємо, що Українське дунайське пароплавство закликає керівництво порту Констанца надати дозвіл на створення рейдової перевалки для українського зерна. Про це повідомив генеральний директор Дмитро Москаленко. 

Крім того, з 1 вересня оклад судноводіїв зросте до 40 тис. грн, добові - до 210 євро. Плюс премії за перевиконання рейсового завдання, навчання кадетів та інші додаткові роботи. Таким чином, судноводії УДП на місяць зможуть заробляти понад 7 тисяч євро. Про це повідомляє Генеральний директор УДП Дмитро Москаленко.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися