Судно, що прямувало до Одещини, підірвалося на міні: подробиці

Екіпаж вантажного судна було врятовано

Сухогуз СЕАМА підірвався на міні в Чорному морі. Про це повідомила сьогодні румунська влада. За попередньою інформацією, вибух стався в машинному відділенні судна. Про це пише CNN.

Вибух стався приблизно в 40 кілометрах (25 милях) від берега. Так,  румунське агентство з морського порятунку MRCC повідомило, що 12 членів екіпажу зареєстрованого в Того судна СЕАМА були евакуйовані і доставлені для надання медичної допомоги в порт Суліна поблизу кордону з Україною.

На місце відправлений військовий тральщик, вертоліт та водолази для проведення розслідування. За інформацією Mediafax, судно прямувало до Ізмаїлу.

Нагадаємо, що вчора судно RESILIENT AFRICA, що перевозить понад 3 тисяч тонн пшениці, здійснило вихід з порту Чорноморськ та рухається в напрямку Босфорської протоки. Це перше судно з двох, які ввійшли в порт Чорноморськ минулого тижня через тимчасовий коридор для цивільних суден, встановлений Військово-Морськими Силами Збройних Сил України.

“Коментарі” повідомляли, що одеські порти, які були заблоковані державою-терористом, знову стають активними, оскільки перші цивільні судна входять через тимчасовий коридор. Балкери RESILIENT AFRICA та AROYAT підтвердили готовність до завантаження пшениці для країн Африки та Азії, після того, як інші судна використали коридор для виходу з портів Одеси, Чорноморська та Південного.

Крім того “Коментарі” повідомляли, що вантажне судно Amanos потрапило в аварію на шляху з України до Туреччини, але відмовилося від допомоги. Суховантаж ймовірно, зламався у Чорному морі, у водах Румунії та Болгарії. Про це повідомляє видання Fleetmon.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися